Startsida AnvändarunderhållFylla på toner

Fylla på toner

När tonerflaskan innehåller mindre än 1%, visas följande meddelande i meddelandeområdet på skärmen.

[Slut på toner / Fyll på toner (K)]

Indikatorn för den tonerfärg som ska fyllas på lyser rött i området indikatorer för [förbrukningsmaterial och avfall] på skärmen [MASKIN].

Nere till höger på skärmen [MASKIN] visas ikonen för att fylla på toner.

Om tonern minskar till under 1 % vid utskrift kan det pågående jobbet fortsättas (max. 300 m/984,24'). Andra jobb kan inte startas förrän tonern har bytts ut.

Jobb kan accepteras.

Aktuellt jobb stoppas när tonern tar slut.

Tonerflaskor kan även bytas ut under utskrift.

Innan du byter en tonerbehållare måste du kontrollera tonertypnumret på det främre tonerinloppet och använda en tonerbehållare med samma nummer. Om du använder fel tonerbehållare kan detta orsaka maskinproblem.

Stoppa en använd tonerflaska i det lock som används för en ny tonerflaska och packa den i packboxen. Kontakta din servicetekniker för information om hur den ska hanteras.

  • Släng inte toner eller en behållare som innehåller toner (t.ex., tonerkassett och framkallningsenhet) i öppen låga. Het toner kan spridas och orsaka brännskador eller annan skada.

  • Förvara tonerrelaterade delar (t.ex. tonerkassett och framkallningsenhet) utom räckhåll för barn. Att slicka på eller förtära något från skrivaren kan vara skadligt för hälsan.

  • Förvara inte tonerrelaterade delar (t.ex. tonerkassett och framkallningsenhet) nära enheter som är känsliga för magnetisk strålning, till exempel precisionsutrustning och datalagringsenheter. De kan göra så att dessa produkter inte fungerar.

  • Öppna inte tonerrelaterade delar (t.ex. tonerkassett och framkallningsenhet) med våld. Om toner strömmar fram ur tonerbehållaren ska du se till att inte andas in den och undvika hudkontakt.

  • Kommer toner i kontakt med huden eller kläderna sköljer du ordentligt med tvål och vatten.

  • Andas du in toner går du till en plats med frisk luft och gurglar dig med mycket vatten. Om du får symtom som hosta, kontakta läkare.

  • Får du toner i ögonen sköljer du dem omedelbart med rinnande vatten i minst 15 minuter. Uppsök läkare om irritationen kvarstår.

  • Råkar du svälja toner sköljer du munnen och dricker ett par glas vatten. Uppsök läkare om så behövs.

  1. Visa hjälpmeddelandet på skärmen [MASKIN] och tryck sedan på [Förbrukningsmaterial/skräp].

  2. Tryck på fliken [Byt ut toner] i hjälpmeddelandeområdet.

  3. Utför åtgärden och använd [][] för att följa stegen.

  • Antalet utbytta tonerflaskor kan räknas. Mer information får du av din servicetekniker.