Startsida Inställningar och justeringarSnabb säkerhetsinställning

Snabb säkerhetsinställning

Även utan specialkunskaper om säkerhet kan du konfigurera inställningarna för att säkerställa en viss nivå av säkerhet. På så sätt kan du förhindra att data eller information från den här maskinen, som är ansluten till det externa nätverket (internet), hamnar i fel händer.

Konfigurera följande inställningar efter behov för bibehållen säkerhet.

  • Snabb-IP-filtrering
    Du kan begränsa antalet IP-adresser som tillåts ansluta till maskinen endast utifrån sin IP-adress eller både IP-adress och delnätsmask.

  • Administratörslösenord
    En administratör tillåts vanligtvis inte aktivera eller avaktivera funktionen för administratörsautentisering. Därför går det inte att ställa in ett administratörslösenord medan funktionen för administratörsautentisering är inställd på AV.
    [Snabbsäkerhetsinställning] gör det möjligt att ställa in ett önskat administratörslösenord endast om funktionen för administratörsautentisering är AV och standardadministratörslösenordet förblir oförändrat. I sådana fall slås funktionen för administratörsautentisering PÅ automatiskt.
    Även när administratörslösenordet har ändrats från standardlösenordet kan funktionen för administratörsautentisering slås PÅ genom att ändra administratörslösenordet till ett annat, endast om funktionen för administratörsautentisering är inställd på AV.
    Medan funktionen för administratörsautentisering är inställd på PÅ kan du ändra administratörslösenordet, inte bara från [HJÄLP] - [Snabbsäkerhetsinställning] utan även från [HJÄLP] - [Administratörsinställning] - [Säkerhetsinställning].

  • Inställning av lösenordsregler
    Genom att ställa in striktare lösenordsregler än vanligt kan du tillåta endast de lösenord som överensstämmer med reglerna som ska gälla för maskinen. Den här funktionen gör så att maskinen endast accepterar lösenord som uppfyller reglerna när du anger ett lösenord för en mapp som innehåller data eller när du ändrar eller registrerar olika lösenord.

  • Webbverktygsinställning
    Du kan välja om du vill använda funktionen för webbverktyg, vilket kan leda till problem eftersom en korrekt systemhantering inte kan garanteras.

  • PSWC-inställning
    Du kan välja om du vill använda funktionen för PageScope Web Connection, vilket också kan leda till problem eftersom en korrekt systemhantering inte kan garanteras.

  • Visning säkerhetsvarning
    Den här funktionen gör så att maskinen visar skärmen Säkerhetsvarning för att uppmana dig att ändra administratörslösenordet för att kunna sätta PÅ funktionen för administratörsautentisering när maskinen är PÅ, under förutsättning att standardadministratörslösenordet förblir oförändrat eller funktionen för administratörsautentisering är AV.

  • Medan funktionen för administratörsautentisering är PÅ, kräver [Snabbsäkerhetsinställning] upplåsning med administratörslösenordet.

  • Om funktionen för administratörsautentisering är AV kan du konfigurera [Snabbsäkerhetsinställning] utan att behöva ange administratörslösenordet.

  • För att säkerställa maskinens säkerhet rekommenderar vi att du sätter PÅ funktionen för administratörsautentisering. Mer information får du av din servicetekniker.