Startsida Inställningar och justeringarMätning av kolorimetrisk data för densitetsbalansdiagram med hjälp av färgmätaren

Mätning av kolorimetrisk data för densitetsbalansdiagram med hjälp av färgmätaren

Det här avsnittet beskriver hur man skapar kolorimetrisk data med hjälp av färgmätaren.

  • Förbered färgmätare i1-iSisXL, FD-9, i1-Pro/i1-Pro2 eller FD-5 BT, med datorn ansluten till färgmätaren och USB-minnet. USB-minnen som är formaterade i filsystemet FAT eller FAT 32 kan registreras av maskinen. USB-minnen med U3-plattform eller säkerhetsfunktioner kan inte användas.
    Om du gör registreringen via webben, använd en dator som är ansluten till maskinen via ett nätverk i stället för ett USB-minne.

  • Använd ProfileMaker Measure Tool om färgmätaren i1-iSisXL eller i1-Pro/i1-Pro2 används. Använd Color Care Measure eller FD-S2w om färgmätaren FD-5 BT används. Använd FD-S2w om färgmätaren FD-9 används.

  • När ProfileMaker Measure Tool används visas meddelandet [Det här programmet kommer att köras i ett begränsat demonstrationsläge. En hårdvarunyckel krävs för att aktivera alla funktioner.]. Verktyget kan dock användas utan hårdvarunyckeln.

  • Om du använder ProfileMaker Measure Tool på en dator, klicka på [Öppna] för att välja en skriptfil som motsvarar diagrammets storlek. Kontakta servicetekniker för mer information om skriptfiler.

  • En licensnyckel krävs för att använda Color Care Measure. Se användarhandboken som medföljer Color Care Measure för mer information.

Nedan beskrivs hur man sparar färgmätarens kolorimetriska data.

  • Klipp ut diagrammet från materialet i förväg när du mäter.
    Om materialets liner är i färg, eller om ett tecken eller en vattenstämpel skrivs ut på linern, gör mätningen först när du har ersatt den med ett vanligt, tomt pappersark.

  • Densitetsbalansdiagrammet för i1-Pro/i1-Pro2 är tillgängligt i två typer (Typ 1 och Typ 2). Använd en dator för att ange antal rader och kolumner för de färgchip som skrivs ut på diagrammet innan du mäter de olika diagrammen.*

  • Välj ett diagram baserat på antal färgchip på skärmen för Color Care Measure. Välj ett diagram som överensstämmer med antalet rader och kolumner för de färgchip som skrivs ut på diagrammet.
    För att mäta färgen i ett spotmätningsdiagram (Typ 1/Typ 2), välj ett chip som ska mätas längst upp till höger och starta sedan mätningen.
    När du mäter ett stripmätningsdiagram (Typ 3) kan du starta en färgmätning utan att utföra det ovan nämnda momentet.

  • När mätningen med hjälp av ProfileMaker Measure Tool är avslutad, klicka på [Stäng] på datorskärmen för att visa ett annat fönster. Klicka alltid på [Fil] i verktygsfältet på skärmen och spara som en ny fil. Du kan också göra detta genom att trycka kortkommandot [Ctrl]+[S]. Den data som sparas när du klickar på [Export Lab...] kan inte upptäckas på maskinen.

  • Ange filnamnet på filen med kolorimetrisk data genom att använda följande format med upp till 40 enbytestecken.
    [(Upp till 14 tecken som beskriver informationen som skrivs ut på diagrammet)_(upp till 22 tecken för användarspecifik information).txt]

  • När den kolorimetriska datan registreras visas (upp till 22 tecken för användarspecifik information) som Profilnamn på just.data.

  • För att spara kolorimetrisk data på ett USB-minne, ange sökvägen [/C71CF/ADJUST_DATA] på minnet och spara datan i den lägsta mappnivån, d.v.s. mappen ADJUST_DATA.

  • Om [Typ 2] väljs för att mäta kolorimetrisk data med hjälp av färgmätaren i1-iSisXL or FD-9, skrivs diagrammet ut med två blad. När det första diagrambladet har mätts, spara den kolorimetriska datan och mät sedan det andra diagrambladet för att spara det bladets kolorimetriska data. Använd samma användarspecifika information för det första och andra diagrambladet när du anger filnamnet.

  • Ett lösenord krävs om du registrerar kolorimetrisk data via webben med hjälp av Color Care Measure. Använd det administratörslösenord som tidigare har angetts för maskinen.
    Du måste också ange den beskrivande informationen (upp till 14 tecken) som skrivs ut på diagrammet samt IP-adressen för maskinen.

*Nedan visas densitetsbalansdiagrammet och mätpunkterna för varje typ.

Typ

Utskrivet färgchip

Mätpunkter

Typ 1

5 rader och 7 kolumner, 35 färgchip totalt

Alla färgchip som är inramade (utskrivna) måste mätas.

Typ 2

13 rader och 7 kolumner, 91 färgchip totalt

  • För information om användningen, se färgmätarens användarhandbok.