Startsida TillämpningFärghantering på den här maskinen

Färghantering på den här maskinen

Det finns två slag av färghantering på den här maskinen: färghantering i basenheten, vilket inte kräver någon bildkontrollenhet, och Color Centro-färghantering, som utnyttjar bildkontrollverktyget, Color Centro.

Färghantering i basenheten innebär utskriftsjustering främst för papper.

Med Color Centro-färghantering utförs justeringarna på RIP (färgkonvertering), densiteten och andra inställningar över hela systemet. Du kan sköta färghanteringen genom att ansluta bildkontrollenheten via nätverket.

Genom att använda Color Centro kan du hantera färger i följande 7 fönster:

  • Skärmen [Kalibreringshantering]

  • Skärmen [Instäl. av gradat.kurva]

  • Skärmen [Dekorfärg]

  • Skärmen [Alternativfärgshantering]

  • Skärmen [Profilhantering]

  • Skärmen [Färggrundinställningar]

  • Skärmen [Färgkonfigureringshantering]

På skärmen [Kalibreringshantering] kan du mäta utskriftsvillkoren för den här maskinen med en kolorimeter och skapa kalibreringsdata. Justera färgtonen utifrån de data som skapats. För mer information om kalibrering, se Typer av kalibrering.

I fönstren [Gradationskurva], [Dekorfärg] och [Alternativfärgshantering] kan du justera de enskilda färgnyanserna. För närmare information om justering av enskilda färgnyanser, se Justering av enskilda färgnyanser.

På skärmen [Profilhantering] kan du hantera färgkonverteringsinställningarna i profiler. För närmare information om profilhantering, se Profilhantering.

På skärmen[Färggrundinställningar] kan du kontrollera och ändra standardvärdena för färginställning. För närmare information om färggrundinställningar, se Färggrundinställningar.

På skärmen [Färgkonfigureringshantering] kan du hantera färgkonfigureringar och profiler. För närmare information om färgkonfigureringshantering, se Färgkonfigureringshantering.